Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 18:33

VM-Eshop : Εκπτώσεις και αυξήσεις τιμών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την τιμή σε όλα τα είδη μας ή και σε μια ή περισσότερες κατηγορίες στο eshop μας με την χρήση του πάνελ διαχείρισης της Joomla σε συνδυασμό με το Virtuemart.

Βήμα 1ο

Συνδεόμαστε την joomla απο τo πάνελ διαχείρισης με τα στοιχεία πρόσβασης μας και στο link που σας έχει δοθεί. Ή συνδεόμαστε στο eshop κανονικά και έπειτα απο το μενού χρήστη μεταβαίνουμε στην διαχείριση του.

update pricevm1

ή 

login freespirits

Βήμα 2ο

Αφού συνδεθούμε στο πάνελ διαχείρισης επιλέγουμε απο αριστερά στο τροποποιημένο φιλικό μενού την επιλογή "Εκπτώσεις - Αυξήσεις - Φόροι"

vm update prices freespirits2

 

Βήμα 3ο

Στην οθόνη που θα ανοίξει επιλέγουμε "Νέο" ώστε να καταχωρήσουμε τον νέο κανόνα μας

vm update prices freespirits3

 

Βήμα 4ο

vm update prices freespirits5

1. Ονομα κανόνα υπολογισμού : Στην οθόνη που θα μας ανοίξει συμπληρώνουμε σε πρώτη φάση μια φιλική ονομασία για την αυτόματη μεταβολή σε τιμές.

2. Δημοσιευμένο : Επιλέγουμε αν θέλουμε ο κανόνας έκπτωσης ή αύξησης να εφαρμοστεί άμεσα

3. Περιγραφή : Δίνουμε μια περιγραφή ή τον λόγο της άυξησης ή έκπτωσης. (π.χ. Προσφορά σε όλες τις κορνίζες)

 vm update prices freespirits6

4. Είδος αριθμητικής λειτουργίας : Σε αυτό το πεδίο καθορίζουμε πως θα εφαρμοστεί μαθηματικά η αύξηση ή η μείωση και σε ποιά τιμή τελική ή προ φόρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! - Αν κάνουμε αποστολή αρχείου xml σε skroutz και Best Price και δεν θέλουμε να υπάρχει διαφορά στις τελικές τιμές μας θα πρέπει να καθορίσουμε πως η αύξηση ή μείωση θα εφαρμοστεί σαν "Μετατροπή τιμής προ φόρου".

vm update prices freespirits7

5. Μαθηματική λειτουργία : Εδώ καθορίζουμε αν η αύξηση / μείωση είναι επι τοις εκατό ή όχι

6. Αξία : Στο πεδίο αυτό καθορίζουμε το ποσό αριθμητικά της αύξησης ή μείωσης [π.χ. 10, οπότε αν επιλέξαμε στο πεδίο 5 (-%), η έκπτωση θα είναι 10%]  

7. Κατηγορία προϊόντος : Εδώ μπορείτε να καθορίσετε την κατηγορία που θα εφαρμοστεί ο κανόνας

8. Περίοδος ισχύος : εδώ μπορείτε να καθορίσετε ημερομηνίες περιόδου απο και έως πότε θα ισχύει ο κανόνας. (εορταστική περίοδος κ.λ.π.)

Επιπλέον παρατηρήσεις.

Δεν μπορούμε αυτόματα να καθορίσουμε διαφορετική έκπτωση για διαφορετικά προϊόντα μαζικά. Μπορούμε όμως εύκολα, να καθορίσουμε συγκεκριμένη έκπτωση σε μια κατηγορία προϊόντων. Αν θέλουμε να καθορίσουμε ξεχωριστή έκπτωση (ανεξαρτήτως κατηγορίας) σε κάθε είδος αυτό θα πρέπει να γίνει σε κάθε είδος ξεχωριστά.

-Καθορίζουμε μια έκπτωση χωρίς να επιλέξουμε συγκεκριμένη κατηγορία και την αποθηκεύουμε. 

-Ανοίγουμε κάθε είδος ξεχωριστά και απλά στο drop down box δεξιά από την τελική τιμή επιλέγουμε την έκπτωση που θέλουμε να έχει το συγκεκριμένο είδος. Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε απεριόριστες διαφορετικές εκπτώσεις και να εφαρμόσουμε την κάθε μια ξεχωριστά για κάθε είδος.

 

 

Η Freespirits είναι η έξυπνη επιλογή!

Είτε είστε developer, web designer, διαχειρίζεστε ένα eshop, γράφετε άρθρα ή απλά προβάλετε την επιχείρηση σας, η freespirits μπορεί να σας βοηθήσει και να απογειώσει τις δυνατότητες σας. Κάντε και εσείς την έξυπνη κίνηση. Ελάτε στην ομάδα μας απελευθερώνοντας την σκέψη σας, ελάτε στην freespirits. Εδώ οι ιδέες σας γίνονται πράξη!

Οικονομία

Τα πακέτα φιλοξενίας μας είναι τα οικονομικότερα αλλά και τα πιό ευέλικτα στην αγορά. Χωρίς κρυφές χρεώσεις σας εγγυώμαστε άριστη ποιότητα υπηρεσιών.

Υποστήριξη

Είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα σας για να εξασφαλίσουμε πως όλα δουλεύουν όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα. Μοιραζόμαστε τη γνώση και ο στόχος είναι η επιτυχία σας! 

Εργαλεία

Σας παρέχουμε εργαλεία που επιταχύνουν την παραγωγικότητα και σας βοηθούν να αξιοποιήσετε το πακέτο σας στο έπακρο. Αποκτήστε τον έλεγχο και δημιουργήστε!  

Διαβάστηκε 1330 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 19:42
Albanidis Dim. Konstantinos

success Imagination is the beginning of creation smiley

www.freespirits.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια