Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 20:53

Ανεβάστε ποιοτικές αλλά όχι μεγάλες σε όγκο εικόνες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όταν εργαζόμαστε με την ενημέρωση της ιστοσελίδας μας, την καταχώρηση άρθρων ή και την προσθήκη νέων προϊόντων στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε αρχεία φωτογραφιών που είναι μικρού μεγέθους σε χωρητικότητα αλλά ικανοποιητικής ανάλυσης. Στο άρθρο αυτό θα σας δώσουμε οδηγίες πως να πετύχετε κάτι τέτοιο ώστε να μην επιβαρύνετε την ιστοσελίδα σας με μεγάλης χωρητικότητας "βαριές" εικόνες που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας ή ακόμη και του άρθρου που ανεβάζετε.

Βήμα 1ο

Κατεβάζουμε το πρόγραμμα "Image Resizer For Windows" .

ImageResizer31

 

Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε απο τον  Brice Lambson με σκοπό να διευκολύνει την μητέρα του να ελαχιστοποιήσει μεγάλα αρχεία φωτογραφιών και να μπορέσει να τα προσθέσει σε δισκέτες των 1.44". Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην σελίδα του εδώ.

Πλέον με τα usb stick και τους εξωτερικούς δίσκους το θέμα αποθήκευσης έχει κατα κάποιο τρόπο λυθεί αλλά η βελτίωση των αναλύσεων που αποδίδουν οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές αλλά και  οι ενσωματωμένες στα κινητά τηλέφωνα δημιουργούν φωτογραφίες που ξεπερνούν τα 3Mbytes. Οι φωτογραφίες αυτές είναι μεγάλης χωρητικότητας και αν θελήσουμε να τις ανεβάσουμε (upload) σε κάποιο άρθρο ή θέλουμε να ενημερώσουμε την καρτέλα ενός είδους στην ιστοσελίδα μας θα μας βάλουν σε περιπέτειες. Φυσικά υπάρχουν plugin ή άλλα αυτόματα online εργαλεία που θα μπορούσαν να μειώσουν τον όγκο της φωτογραφίας αλλά αυτό θα μας στοιχίσει σε χρόνο και πιθανότατα και χρήμα. Οπότε ας προχωρήσουμε στο 2ο Βήμα για να δούμε το Image Resizer For Windows σε δράση.

Βήμα 2ο

 Εκτελούμε και ολοκληρώνουμε την σύντομη εγκατάσταση του προγράμματος

image resize2

 

Βήμα 3ο

 Είμαστε έτοιμοι πλέον να δούμε το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα σε δράση κάνοντας δεξί κλικ σε οποιαδήποτε μεγάλη σε όγκο φωτογραφία που έχουμε στον υπολογιστή μας. Ας δοκιμάσουμε το πρόγραμμα με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στη παραλία Θεσσαλονίκης και με το κινητό. Η φωτογραφία έχει όγκο 5.205KB ή 5,2MB που είναι απαγορευτικός όγκος για χρήση σε ιστοσελίδα, blog ή και ηλεκτρονικό κατάστημα. Κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και βλέπουμε πως πλέον προστέθηκε μια επιπλέον επιλογή στο μενού μας. Το "Resize Picture" όπως φαίνεται παρακάτω.

image resize3

Βήμα 4ο

 Αυτό που θα δούμε στην οθόνη μας είναι το παράθυρο του Image Resizer όπως φαίνεται παρακάτω.

image resize4

Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:

Επιλέγουμε την επιθυμητή ανάλυση της φωτογραφίας ή απλά αφήνουμε την προεπιλογή 854x480 pixels (Πεδίο Νο1) που είναι ικανοποιητική για το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τσεκάρουμε στο πεδίο Νο2 αν θέλουμε να αλλάξουμε την αρχική φωτογραφία. Αν επιλέξουμε αυτό το πλαίσιο δεν θα δημιουργηθεί αντίγραφο και η αρχική μας φωτογραφία υψηλής ανάλυσης θα αντικατασταθεί απο την νέα. Αφού πάρουμε τις σωστές αποφάσεις κάνουμε κλικ στο κουμπί "Resize".

Στην περίπτωση μας και με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω. 

 image resize5
Έχω μια εξαιρετική μείωση του όγκου της φωτογραφίας κατά 95%!!! Απο 5.205Kb, η φωτογραφία μου έγινε 258Kb. Οπότε η φωτογραφία αυτή πλέον είναι ιδανική για χρήση στο διαδίκτυο αν και σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να επιλέξουμε και μικρότερες αναλύσεις.  Η φωτογραφία που προέκυψε σε αυτήν την περίπτωση είναι η παρακάτω.
IMG 20200216 174615 Small
 
Θυμηθείτε πως μπορείτε να κάνετε την παραπάνω λειτουργία σε περισσότερες απο μια φωτογραφία επιλέγοντας για παράδειγμα 50 ταυτόχρονα. Έτσι σε 2-3 δευτερόλεπτα θα έχετε μετατρέψει πολλές φωτογραφίες σε μικρότερου όγκου φωτογραφίες με τις οποίες μπορείτε είτε να εξοικονομήσετε χώρο είτε να τις αξιοποιήσετε στην ιστοσελίδα, το blog ή και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Με την χρήση τέτοιων φωτογραφιών η ιστοσελίδα σας θα παραμένει ταχύτατη και χωρίς να προκαλεί εγκατάληψη στα πρώτα  δευτερόλεπτα.

 

Η Freespirits είναι η έξυπνη επιλογή!

Είτε είστε developer, web designer, διαχειρίζεστε ένα eshop, γράφετε άρθρα ή απλά προβάλετε την επιχείρηση σας, η freespirits μπορεί να σας βοηθήσει και να απογειώσει τις δυνατότητες σας. Κάντε και εσείς την έξυπνη κίνηση. Ελάτε στην ομάδα μας απελευθερώνοντας την σκέψη σας, ελάτε στην freespirits. Εδώ οι ιδέες σας γίνονται πράξη!

Οικονομία

Τα πακέτα φιλοξενίας μας είναι τα οικονομικότερα αλλά και τα πιό ευέλικτα στην αγορά. Χωρίς κρυφές χρεώσεις σας εγγυώμαστε άριστη ποιότητα υπηρεσιών.

Υποστήριξη

Είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα σας για να εξασφαλίσουμε πως όλα δουλεύουν όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα. Μοιραζόμαστε τη γνώση και ο στόχος είναι η επιτυχία σας! 

Εργαλεία

Σας παρέχουμε εργαλεία που επιταχύνουν την παραγωγικότητα και σας βοηθούν να αξιοποιήσετε το πακέτο σας στο έπακρο. Αποκτήστε τον έλεγχο και δημιουργήστε!  

Διαβάστηκε 1498 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:14
Albanidis Dim. Konstantinos

success Imagination is the beginning of creation smiley

www.freespirits.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια