Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 23:21

Λήξη DST Root CA X3 - Σφάλμα Μη έγκυρου πιστοποιητικού και σύνδεσης στο Chrome

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το πιστοποιητικό DST Root CA X3 έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 προκαλώντας πολλές συσκευές στο Διαδίκτυο να εμφανίσουν σφάλμα με "Μη έγκυρο πιστοποιητικό", συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα πιστοποιητικά Let's Encrypt.  Πιθανότατα πολλοί απο εσάς να αντιμετωπίσατε το ίδιο πρόβλημα και με κάποιες τράπεζες ή ιστοσελίδες και eshop που χρησιμοποιούν το ίδιο SSL πιστοποιητικό.
 
Παρακάτω είναι το στιγμιότυπο οθόνης του σφάλματος:
 
Your Connection is Not Private in Google Chrome1
 
Το πιθανότερο είναι να δοκιμάσατε κάποιο άλλο υπολογιστή ή browser και να είδατε τις σελίδες να ανοίγουν κανονικά. Τί συνέβει?
 

Το DST Root CA X3 έληξε

Τελικά, το τέλος του πιστοποιητικού DST Root CA X3 ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και αυτό έκανε πολλές συσκευές να ακυρώσουν τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από την συγκεκριμένη αρχή.

Όλα καλά ως εδώ αλλά τι είναι το πιστοποιητικό ROOT; :)

Όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδονται για HTTPS στο διαδίκτυο εκδίδονται από την Αρχή Πιστοποίησης (CA), μια οντότητα που εμπιστεύεται τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα.

Γιατί τα Windows δεν ενημέρωσαν το ROOT CA;

Ορισμένες από αυτές τις αρχές πιστοποίησης είναι ενσωματωμένες στα προγράμματα περιήγησης και τους προχωρινούς χώρους πιστοποιητικών λειτουργικού συστήματος και υποτίθεται ότι ενημερώνονται μαζί με ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, ορισμένες παλαιότερες συσκευές ενδέχεται να μην βρίσκονται στη λίστα ενημερώσεων και ίσως εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το παλαιότερο Root CA που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Επίσης, κάποιες συσκευές που χρησιμοποιούν πειρατικά λειτουργικά συστήματα, ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης της πιο πρόσφατης ενημέρωσης ή απλά να έχουν απενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας και πάλι κανονικά ενημερώνοντας το απαιτούμενο πιστοποιητικό.

Στα Windows 7 ή 10:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στην Έναρξη και στην  μπάρα "Αναζήτηση προγραμμάτων και αρχείων"

Your Connection is Not Private in Google Chrome2

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε certmgr.msc και πατήστε enter.

Βήμα 3: Στο παράθυρο διαχείρισης πιστοποιητικών, κάντε κλικ στο ' Αρχές Έκδοσης Πιστοποιητικών' και έπειτα "Πιστοποιητικά".

Your Connection is Not Private in Google Chrome3

Βήμα 4: Αναζητήστε την DST Root CA X3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο διαγραφής για να το αφαιρέσετε από τον χώρο αξιόπιστων αρχών πιστοποίησης.

Your Connection is Not Private in Google Chrome4
 

Βήμα 5: Κατεβάστε το πιο πρόσφατο πιστοποιητικό CA από αυτόν τον σύνδεσμο .

Βήμα 6: Κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο για να το εγκαταστησετε. 

Your Connection is Not Private in Google Chrome5

Βήμα 7: Στην επόμενη καρτέλα επιλέγετε "Εγκατάσταση πιστοποιητικού"

Your Connection is Not Private in Google Chrome6

Βήμα 8: Στον οδηγό πιστοποιητικού που θα ανοίξει κάνετε κλικ στο επόμενο

Your Connection is Not Private in Google Chrome7

Βήμα 9: Επιλέξτε "Τοποθέτηση όλων των πιστοποιητικών στον παρακάτω χώρο αποθήκευσης" και κάντε κλικ στο κουμπί "αναζήτηση"

 Your Connection is Not Private in Google Chrome8

Βήμα 10: Στο παράθυρο που καθορίζουμε τον χώρο αποθήκευσης των πιστοποιητικών επιλέξτε "Αξιόπιστες κεντρικές αρχές έκδοσης πιστοποιητικών" και κάντε κλικ στο ΟΚ.

 Your Connection is Not Private in Google Chrome9

Βήμα 11: Κάντε κλικ στο "Τέλος" για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του πιστοποιητικού 

 Your Connection is Not Private in Google Chrome10

Βήμα 12: Συγχαρητήρια. Τα καταφέρατε :). Δοκιμάστε να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα δεν λειτουργούσε πριν και όλα θα λειτουργήσουν άψογα.

 

 

Η Freespirits είναι η έξυπνη επιλογή!

Είτε είστε developer, web designer, διαχειρίζεστε ένα eshop, γράφετε άρθρα ή απλά προβάλετε την επιχείρηση σας, η freespirits μπορεί να σας βοηθήσει και να απογειώσει τις δυνατότητες σας. Κάντε και εσείς την έξυπνη κίνηση. Ελάτε στην ομάδα μας απελευθερώνοντας την σκέψη σας, ελάτε στην freespirits. Εδώ οι ιδέες σας γίνονται πράξη!

Οικονομία

Τα πακέτα φιλοξενίας μας είναι τα οικονομικότερα αλλά και τα πιό ευέλικτα στην αγορά. Χωρίς κρυφές χρεώσεις σας εγγυώμαστε άριστη ποιότητα υπηρεσιών.

Υποστήριξη

Είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα σας για να εξασφαλίσουμε πως όλα δουλεύουν όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα. Μοιραζόμαστε τη γνώση και ο στόχος είναι η επιτυχία σας! 

Εργαλεία

Σας παρέχουμε εργαλεία που επιταχύνουν την παραγωγικότητα και σας βοηθούν να αξιοποιήσετε το πακέτο σας στο έπακρο. Αποκτήστε τον έλεγχο και δημιουργήστε!  

 

Διαβάστηκε 1172 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 01:07
Albanidis Dim. Konstantinos

success Imagination is the beginning of creation smiley

www.freespirits.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια