Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 16:50

Μεταφορά ονόματος τομέα (domain) σε άλλο διαχειριστή ή καταχωρητή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ως κατοχυρωμένος κάτοχος ονόματος domain έχετε ορισμένα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να μεταφέρετε το όνομα τομέα σας σε άλλο καταχωρητή ή διαχειριστή. Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να μεταφέρετε το όνομα τομέα σας.

Ο πρώτος κανόνας είναι ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε ένα όνομα τομέα σε νέο καταχωρητή ή διαχειριστή εντός 60 ημερών από την πραγματοποίηση αλλαγής στον καταχωρισμένο κάτοχο ονόματος ή στα στοιχεία επικοινωνίας του διαχειριστή. Κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, ορισμένοι καταχωρητές ενδέχεται να σας παρέχουν μια επιλογή να εξαιρεθείτε από αυτήν την περίοδο κλειδώματος των 60 ημερών. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας ισχύει για την προστασία σας και ο καταχωρητής δεν χρειάζεται να προσφέρει αυτήν την επιλογή. Εάν ο απώτερος στόχος σας είναι να μεταφέρετε το όνομα τομέα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταφοράς πρώτα πριν αλλάξετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Οι καταχωρητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να αρνηθούν ένα αίτημα μεταφοράς που υποβλήθηκε εντός των πρώτων 60 ημερών από την αρχική καταχώριση ενός ονόματος τομέα ή εντός 60 ημερών από την τελευταία φορά που μεταφέρατε το όνομα τομέα. Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταχωρητή προτού καταχωρήσετε ένα όνομα τομέα για να κατανοήσετε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Εάν έχετε καταχωρισμένο όνομα τομέα, αλλά δεν γνωρίζετε τις πρακτικές του καταχωρητή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες.

Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι πρέπει να είστε ο καταχωρημένος κάτοχος του ονόματος ή η διαχειριστική επαφή για το όνομα τομέα προκειμένου να υποβάλετε αίτημα μεταφοράς. Αυτός ο κανόνας ισχύει τόσο για τις μεταφορές καταχωρητών όσο και για μεταφορές καταχωριστών και ισχύει για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων μεταφορών του ονόματος τομέα σας. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Τώρα που γνωρίζετε τους κανόνες, ακολουθεί μια ματιά στη διαδικασία, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε.

Για να ξεκινήσετε μια μεταφορά, επικοινωνήστε με τον καταχωρητή στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε το όνομα, ο οποίος αναφέρεται επίσης ως "καταχωρητής προορισμού". Δείτε τη λίστα με τους διαπιστευμένους από τον ICANN καταχωρητές και τα στοιχεία επικοινωνίας τους εδώ.

Στη συνέχεια, ο καταχωρητής προορισμού θα σας στείλει ένα έντυπο εξουσιοδότησης (Τυποποιημένη φόρμα για την απόκτηση καταχωρητών) στην οποία πρέπει να απαντήσετε με επιβεβαίωση της εξουσιοδότησης και την πρόθεσή σας να μεταφέρετε το domain. Εάν δεν απαντήσετε ή δεν κάνετε κλικ στο link επιβεβαίωσης, η μεταφορά δεν θα προχωρήσει. Μόλις παρέχετε την εξουσιοδότησή σας, ο καταχωρητής προορισμού θα επεξεργαστεί το αίτημα μεταφοράς.

Στη συνέχεια, θα λάβετε και σχετικό μήνυμα από τον τρέχοντα καταχωρητή σας, ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε τη μεταφορά. Αυτό μπορεί να φαίνεται πλεονασμός, αλλά γίνεται για την δική σας προστασία σας και για αποφυγή μη εξουσιοδοτημένων μεταφορών του ονόματος τομέα σας. Μόλις επιβεβαιώστε την ενέργεια μεταφοράς και στον τρέχοντα καταχωρητή σας, ο καταχωρητής προορισμού θα ολοκληρώσει τη μεταφορά, η οποία διαρκεί περίπου 7 εργάσιμες ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα email  επιβεβαίωσης, ανατρέξτε στα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε καταχωρίζων ονόματος τομέα σχετικά με την Πολιτική μεταφοράς του ICANN κυρίως αν είναι κάτοχος domain με κατάληξη .com μιας και σε άλλες περιτπώσεις η διαδικασία είναι πολύ πιό απλή.

Για να μεταφέρετε το όνομα τομέα σας σε άλλον καταχωρητή, μπορείτε να ξεκινήσετε μια αλλαγή καταχωριστή επικοινωνώντας με τον τρέχοντα καταχωρητή σας. Στη συνέχεια, ο καταχωρητής σας θα ζητήσει την επιβεβαίωσή σας μέσω ενός ασφαλούς μηχανισμού (ο οποίος συνήθως θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον καταχωρισμένο κάτοχο του ονόματος). Πρέπει να δώσετε την επιβεβαίωσή σας εντός του αριθμού των ημερών που έχει ορίσει ο καταχωρητής σας (όχι να υπερβαίνει τις 60 ημέρες) διαφορετικά η μεταφορά σας δεν θα προχωρήσει. Μόλις ο καταχωρητής σας λάβει επιβεβαίωση από εσάς, θα επεξεργαστεί τη μεταφορά και θα ειδοποιήσει εσάς και τον νέο καταχωρίζοντα μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει καθένας που καταχωρεί ένα όνομα τομέα, σχετικά με την Πολιτική μεταφοράς

Συχνές ερωτήσεις στην επίσημη υπηρεσία / οργανισμό ICANN: Μεταφορά του ονόματος τομέα σας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές ονομάτων τομέα

Για να μάθετε ποιος είναι ο τρέχων καταχωρητής σας ή ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας του ονόματος τομέα σας, μπορείτε να τα αναζητήσετε πραγματοποιώντας μια αναζήτηση για το όνομα τομέα σας στη διεύθυνση: http://whois.icann.org.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική Μεταφοράς του ICANN (σε ισχύ από 1 Δεκεμβρίου 2016).

Δείτε εδώ την διαδικασία αίτησης κωδικού εξουσιοδότησης απευθείας απο την Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων) σε περίπτωση που ο τρέχων καταχωρητής σας, καθυστερεί ή αρνείται να σας δώσει τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain σας με κατάληξη gr ώστε να το μεταφέρετε στην freespirits.gr ή σε κάποιον άλλον καταχωρητή.

Η Freespirits είναι η έξυπνη επιλογή!

Είτε είστε developer, web designer, διαχειρίζεστε ένα eshop, γράφετε άρθρα ή απλά προβάλετε την επιχείρηση σας, η freespirits μπορεί να σας βοηθήσει και να απογειώσει τις δυνατότητες σας. Κάντε και εσείς την έξυπνη κίνηση. Ελάτε στην ομάδα μας απελευθερώνοντας την σκέψη σας, ελάτε στην freespirits. Εδώ οι ιδέες σας γίνονται πράξη!

Οικονομία

Τα πακέτα φιλοξενίας μας είναι τα οικονομικότερα αλλά και τα πιό ευέλικτα στην αγορά. Χωρίς κρυφές χρεώσεις σας εγγυώμαστε άριστη ποιότητα υπηρεσιών.

Υποστήριξη

Είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα σας για να εξασφαλίσουμε πως όλα δουλεύουν όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα. Μοιραζόμαστε τη γνώση και ο στόχος είναι η επιτυχία σας! 

Εργαλεία

Σας παρέχουμε εργαλεία που επιταχύνουν την παραγωγικότητα και σας βοηθούν να αξιοποιήσετε το πακέτο σας στο έπακρο. Αποκτήστε τον έλεγχο και δημιουργήστε!  

Διαβάστηκε 2142 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 12:13
Albanidis Dim. Konstantinos

success Imagination is the beginning of creation smiley

www.freespirits.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια