Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 03:20

VM-Eshop : Διαχείριση προϊόντων - Διαστάσεις και βάρος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα προϊόντα μας και συγκεκριμένα γίνεται επεξήγηση της τέταρτης καρτέλας "Διαστάσεις και βάρος προϊόντων"  με την χρήση του πάνελ διαχείρισης της Joomla σε συνδυασμό με το Virtuemart.

Βήμα 1ο

Συνδεόμαστε την joomla απο τo πάνελ διαχείρισης με τα στοιχεία πρόσβασης μας και στο link που σας έχει δοθεί. Ή συνδεόμαστε στο eshop κανονικά και έπειτα απο το μενού χρήστη μεταβαίνουμε στην διαχείριση του.

update pricevm1

ή 

login freespirits

Βήμα 2ο

Αφού συνδεθούμε στο πάνελ διαχείρισης επιλέγουμε απο αριστερά στο τροποποιημένο φιλικό μενού την επιλογή "Ρυθμίσεις καταστήματος"

control panel 1

Βήμα 4ο

Στην οθόνη που θα ανοίξει υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλά για την διαχείριση των προϊόντων  στο eshop μας θα χρησιμοποιήσουμε για τον σκοπό μας τις παρακάτω επιλογές.

1. Αναζήτηση [1] συγκεκριμένου προϊόντος χρησιμοποιώντας ένα απο τα κριτήρια που επιθυμούμε π.χ. κωδικό, όνομα κ.λ.π

2. Αν βλέπουμε το είδος που θέλουμε να επεξεργαστούμε απλά κάνουμε κλικ στο όνομα του [2] ώστε να ανοίξει η καρτέλα του

3. Αν θέλουμε να προσθέσουμε νέο είδος κάνουμε κλικ στο κουμπί "Νέο" [3]

select product

 

Βήμα 5ο

Δημιουργώντας ή επιλέγοντας το είδος μας θα δούμε την πρώτη καρτέλα που είναι οι "Πληροφορίες Προϊόντος". 

Σε αυτό το άρθρο βοήθειας θα επικεντρωθούμε στην καρτέλα "Διαστάσεις και Βάρος προϊόντος". Οπότε κάνουμε κλικ σε αυτή την καρτέλα όπως φαίνεται παρακάτω.

  vm product dimansion weight no1

  

Τα διαθέσιμα πεδία σε αυτήν τη καρτέλα  αναλύονται παρακάτω

vm product dimansion weight no2

 Στη καρτέλα "Διαστάσεις και Βάρος προϊόντος" όπως φαίνεται παραπάνω μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στα παρακάτω πεδία ή να προσθέσουμε (όταν κάνουμε εισαγωγή είδους)

Πεδίο Νο1. ( Μήκος Προϊόντος | Προαιρετικό ) : Εδώ καθορίζουμε το μήκος του προϊόντος / είδους και την μονάδα μέτρησης (μέτρα, εκατοστά, χιλιοστά, γιάρδες, πόδια ή ίντσες).

Πεδίο Νο2 ( Πλάτος προϊόντος | Προαιρετικό ) : Στο πεδίο αυτό καθορίζουμε το πλάτος του προϊόντος.  

Πεδίο Νο3 ( Ύψος Προϊόντος | Προαιρετικό ) : Στο πεδίο αυτό καθορίζουμε το ύψος του προϊόντος

Πεδίο Νο4 ( Βάρος Προϊόντος | Προαιρετικό ) : Στο πεδίο αυτό καθορίζουμε το βάρος του προϊόντος καθώς και την μονάδα μέτρησης του ( κιλά, γραμμάρια, χιλιόγραμμα, λίμπρες ή ουγκές). Το πεδίο αυτό λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό κόστους αποστολής και σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση της πώλησης.

Πεδίο Νο5 ( Συσκευασία Προϊόντος | Προαιρετικό ) : Στο πεδίο αυτό καθορίζουμε τη συσκευασία του προϊόντος αλλά και τί αφορά όπως  ζευγάρι σε περίπτωση ρούχων, λίτρα, κυβικά εκατοστά, κυβικά μέτρα κ.λ.π.

Πεδίο Νο6 ( Μονάδες σε κιβώτιο | Προαιρετικό ) : Στο πεδίο αυτό καθορίζουμε τα τεμάχια που περιλαμβάνονται σε μια συσκευασία. Για παράδειγμα τα αυγά πολλούνται σαν χαρτοσυσκευασία των 12 τεμαχίων.

 

*Όλα τα παραπάνω πεδία αφορούν πεδία πίνακα στην βάση δεδομένων του εκάστοτε ηλεκτρονικού καταστήματος οπότε φυσικά και είναι διαθέσιμα και στην μαζική ενημέρωση με την χρήση του CSV ή XML αρχείου που θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο. Η λειτουργία και το επιπλέον component προσφέρεται σε όλα τα πακέτα που αφορούν την διαχείριση ενός ολοκληρωμένου eshop για κάθε τύπο επαγγελματία και είναι χρήσιμη όταν τα παραπάνω στοιχεία μεταβάλλονται τακτικά, οπότε καθίσταται αδύνατη και χρονοβόρα, η μεμονωμένη ενημέρωση τους.

Διαβάστηκε 130 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 00:10
Albanidis Dim. Konstantinos

success Imagination is the beginning of creation smiley

www.freespirits.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια