Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 00:32

To modsecurity. Άλλη μια ασπίδα προστασίας!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το ModSecurity είναι ένα "third party" Apache module, που προσφέρει ανίχνευση και προστασία από επιθέσεις σε διαδικτυακές εφαρμογές (intrusion detection and prevention for web applications), λειτουργώντας σαν τείχος προστασίας. Το ModSecurity δημιουργήθηκε από τον Ivan Ristic (συγγραφέα και του σχετικού βιβλίου), αλλά πλέον ανήκει στην Trustwave.

Ενδεικτικοί τύποι επιθέσεων:

  1. SQL injection attacks
  2. XSS cross-site scripting
  3. path traversal attacks
  4. file inclusion
  5. Denial of service (DOS) attack (experimental)
  6. Brute force attack (experimental)

Για να προσφέρει προστασία το ModSecurity πρέπει να δοθούν κανόνες (rules). Οι βασικοί κανόνες αποτελούν το Core Rule Set (CRS) και διατίθενται δωρεάν από το Open Web Application Security Project (OWASP). Παρέχεται αναλυτική τεκμηρίωση.

Ωστόσο, προσφέρονται και εμπορικές υπηρεσίες ή κανόνες κατά περίπτωση από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα ασφαλείας του Διαδικτύου, καθώς η συγγραφή κανόνων (rules) απαιτεί αρκετή εξειδίκευση.

Θυμηθείτε πως σε όλους τους server της Freespirits είναι προεγκατεστημένη και ενεργή η λειτουργία προστασίας  Modsecurity, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε  την ασφαλή και απρόσκoπτη λειτουργία της ιστοσελίδας, του eshop σας αλλά και του mailserver σας. Οι κανόνες που έχουμε ενεργούς ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο απο την OWASP ώστε να είναι πλέον ενημερωμένοι με κάθε νέου τύπου επιθέσεις. Σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας ή VPS φροντίζουμε να έχουμε ρυθμισμένο και ενεργή το εξαιρετικό και χρήσιμο αυτό εργαλείο.
 
Ελπίζουμε το παραπάνω άρθρο να σας βοήθησε ώστε να επιλύσετε κάποιο πρόβλημα ή να σας καθοδήγησε ώστε να ολοκληρώσετε μία διαδικασία σχετικά με την ιστοσελίδα σας γρηγορότερα. Αν το βρήκατε χρήσιμο και θέλετε να βαθμολογήσετε ή να αξιολογήσετε την freespirits για τις υπηρεσίες της παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ. Επιπλέον μπορείτε να μας βαθμολογήσετε στο facebook ή απλά να ακολουθήσετε την σελίδα μας ώστε να μένετε ενημερωμένοι για προσφορές αλλά και χρήσιμους οδηγούς / άρθρα κάνοντας κλικ εδώ.
 

Η Freespirits είναι η έξυπνη επιλογή!

Είτε είστε developer, web designer, διαχειρίζεστε ένα eshop, γράφετε άρθρα ή απλά προβάλετε την επιχείρηση σας, η freespirits μπορεί να σας βοηθήσει και να απογειώσει τις δυνατότητες σας. Κάντε και εσείς την έξυπνη κίνηση. Ελάτε στην ομάδα μας απελευθερώνοντας την σκέψη σας, ελάτε στην freespirits. Εδώ οι ιδέες σας γίνονται πράξη!

Οικονομία

Τα πακέτα φιλοξενίας μας είναι τα οικονομικότερα αλλά και τα πιό ευέλικτα στην αγορά. Χωρίς κρυφές χρεώσεις σας εγγυώμαστε άριστη ποιότητα υπηρεσιών.

Υποστήριξη

Είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα σας για να εξασφαλίσουμε πως όλα δουλεύουν όπως πρέπει και χωρίς προβλήματα. Μοιραζόμαστε τη γνώση και ο στόχος είναι η επιτυχία σας! 

Εργαλεία

Σας παρέχουμε εργαλεία που επιταχύνουν την παραγωγικότητα και σας βοηθούν να αξιοποιήσετε το πακέτο σας στο έπακρο. Αποκτήστε τον έλεγχο και δημιουργήστε!  

Διαβάστηκε 1654 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:22
Albanidis Dim. Konstantinos

success Imagination is the beginning of creation smiley

www.freespirits.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια